Ar Kaljaną Reikia Traukti Į Plaučius?

Tradiciniai tabako vartojimo būdai grįžta į madą, ir vienas populiariausių iš jų yra kaljanas. Šiandien, atrodo, kad visi yra kaljano mėgėjai, nes kaljano rūkymo barai yra “ant bangos”, o žmonės stovi eilėse norėdami išbandyti ką tik pasirodžiusį naują skonį. Jei niekada nebandėte rūkyti kaljano, iš pradžių tai gali atrodyti bauginančiai, tačiau būkite tikri, kad jūs ne vienas. Dauguma žmonių, kuriems tai yra nauja patirtis, nėra visiškai tikri, kaip rūkyti kaljaną. Siekdami padėti jums pirmą kartą patirti kaljano rūkymo patirtį, parengėme keletą patarimų, kurie padės mėgautis šiuo procesu.

Kaip rūkyti kaljaną?

Svarbiausia – lengvai įkvėpti. Jei pirmą kartą įkvepiate, atsisėskite, kad apribotumėte dūmų kiekį, kurį galite įkvėpti, ir nusiraminkite, jei jaučiate galvos svaigimą. Kai įprasite rūkyti, galite įkvėpti atsistoję, kad patrauktumėte giliau į plaučius. Lėtai ir palaipsniui įkvėpkite, kol nebegalėsite traukti. Jei iš pradžių negalite įtraukti į plaučius, tada nepersistenkite ir įkvėpkite tik ten, kur jums patogu. Laikykite dūmus giliai krūtinėje, kad gautumėte visą tabako aromato ir skonio poveikį. Iškvėpkite per burną arba nosį lėtai ir tolygia srove. Iškvėpimas yra toks pat svarbus kaip įkvėpimas ir sukuria daug atpalaiduojančių medžiagų, kurias jaučia jūsų kūnas.

Prieš vėl įkvėpdami, trumpam patraukite, kad atsikvėptumėte. Svarbu pailsėti tarp įkvėpimų, nes gali svaigti galva arba krėsti drebulys, kai dūmai patenka į plaučius ir į kraują nepatenka šviežio oro. Lėtas rūkymas taip pat suteikia daugiau laiko mėgautis skoniu ir patirtimi. Prieš baigdami, pakartokite procesą dar 2 kartus, tačiau venkite pakartotinai rūkyti tą patį tabaką, nes jis sudega ir sukelia kosulį. Dažnai keiskite tabaką ir eksperimentuokite su skirtingomis rūšimis, kad patirtumėte skirtingus skonius ir pojūčius. Nepamirškite atsipalaiduoti, nes kaljano rūkymo seansas turi būti atpalaiduojantis potyris, kuris turėtų trukti mažiausiai valandą. Atsisėskite ir atsipalaiduokite, mėgaudamiesi fantastišku skoniu ir pojūčiais.