Kavos pasaulis yra plačiai susipažinęs su pieno naudojimu ruošiant kavos gėrimus, nes dėl pieno gebėjimo sukurti tobulai stabilias putas, jis yra mėgstamas visų kavos mėgėjų. Pieno baltymai ir riebalai turi lemiamą reikšmę kuriant stabilias ir patrauklios tekstūros pieno putas, tačiau pieno putą sukurti nėra taip paprasta, kaip atrodo. Nors kavą su pienu renkasi dauguma žmonių, yra manančių, kad tokią kavą gerti yra nesveika. Išsiaiškinkime, kaip yra iš tikrųjų.
Kodėl Negalima Gerti Kavos Su Pienu?
Negalima gerti kavos su pienu, jei:
- norite numesti svorio:
Jei norite numesti svorio ir aktyviai siekiate šio tikslo, kurį laiką gerdami kavą be pieno, galėsite greičiau pasiekti savo tikslą. Juoda kava turi daug mažiau kalorijų nei kava su pienu ir cukrumi. Tiesą sakant, viename puodelyje juodos kavos yra tik 4,7 kalorijos, todėl juoda kava padės jums sekti suvartojamų kalorijų kiekį svorio metimo laikotarpiu. Priešingai, kavoje, kurioje yra cukraus ir pieno, yra stulbinantis kalorijų skaičius – net 56,6 kalorijos.
- norite būti energingi:
Jei norite būti energingi ir aktyvūs, neturėtumėte gerti kavos su pienu ryte. Gryna juoda kava suteikia energijos, suteikia daug daugiau protinio sąmoningumo ir aiškumo, nes nėra grietinėlės ar pieno, kuris apribotų jos poveikį. Tačiau jei norite vakare atsigerti kavos, tada turėtumėte gerti kavą su pienu, nes vakare išgėrus puodelį juodos kavos, galite ilgai nemiegoti iki vėlumos. Papildomas 50 kalorijų suvartojimas iš kavos su pienu būtų sveikesnis pasirinkimas ir neleis jums sutrikdyti miego įpročių.
Gerkite kavą su pienu, jei:
- kenčiate nuo rūgštingumo:
Žmonėms, turintiems rūgštingumo problemų, patariama vengti kavos, ypač juodos, nes jos pH lygis yra itin aukštas. Be to, koncentruota juoda kava taip pat padidina rūgšties koncentraciją šlapime. Taigi, geriausias pasirinkimas yra ne tik gerti kavą su pienu, bet ir gerti pakankamai vandens ir į savo racioną įtraukti vandeningo maisto, pavyzdžiui, agurkų, kad šis poveikis būtų neutralizuotas.
- norite išvengti stemplės vėžio rizikos padidėjimo:
Vienas iš susirūpinimą keliančių kavos vartojimo priežasčių yra tai, kad tai gali sukelti stemplės vėžio rizikos padidėjimą. Visiems žinoma, kad išgėrus labai karštą kavos puodelį, padidėja jautrių stemplės audinių terminių nudegimų tikimybė. Ir jei nežinojote, šie nudegimai yra gyvybiškai svarbi proceso dalis, kuri prisideda prie pavojaus susirgti stemplės piktybiniais navikais. Tačiau į kavos puodelį įpylus pieno, gėrimo temperatūra labai sumažėja ir gali būti daug saugesnis būdas vartoti kavą.
Akivaizdu, kad pieno įpylimas į kavą turi ir privalumų, ir trūkumų. Jei turite alergiją pieno produktams, bet norite gerti kavą su pienu, tada gera alternatyva yra naudoti hipoalerginį, kalciu praturtintą, mažai angliavandenių turintį migdolų pieną. Be to, migdolų piene yra mažiau kalorijų. Migdolų pieno naudojimas yra geras būdas pagerinti kavos kokybę ir skonį.